Redactie

De redactie van Impactive maakt gebruik van vele bronnen om haar diensten dagelijks actueel te houden:

  • de Staatscourant
  • Het Staatsblad
  • talloze vakbladen
  • abonnementen op digitale overheidsinformatie
  • meer dan 100 vakgerichte websites
  • directe contacten met overheidsinstanties
  • directe contacten met redacteuren van gemeenten

De redactie kijkt verder dan wijzigingen in wet- en regelgeving en heeft een bijzonder gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Zo heeft de redactie het product: woning, tijdelijk verhuren in de productencatalogus opgenomen, omdat door de crisis vele huizenbezitters in nood kwamen doordat hun huis moeilijk verkoopbaar bleek. Hoewel geen wijziging in wet- of regelgeving hieraan ten grondslag lag, besefte de redactie het maatschappelijk belang van dit nieuwe product.

Daarnaast heeft de redactie de ontwikkelingen rond het permanent bewonen van recratiewoningen scherp gevolgd en al de gemeentelijke betrokken redacteuren op de hoogte gesteld van mogelijke bestuurlijke implicaties bij het plaatsen van het nieuwe product op de website.

Stijl
De redactie stelt teksten voor nieuwe producten samen en corrigeert continu de bestaande teksten. De redactie beschikt over een strikt protocol waar aan deze teksten moeten voldoen. De teksten moeten toegankelijk zijn en blijven voor burgers met gemiddeld VMBO4 niveau. De redactie toetst ieder woord op de informatiewaarde. Vervolgens hanteert de redactie een vast protocol bij het publiceren van nieuwe teksten. Alle wijzigingen zijn voorzien van een toelichting. De gemeentelijke redacties krijgen deze aanpassingen 2 weken voor de feitelijke ingangsdatum van de wijzigingen, zodat gemeentelijke redacteuren de teksten lokaal specifiek kunnen maken en op tijd op de lokale website kunnen plaatsen.

Kennismanagement 
Impactive heeft samen met haar redactie het begrip 'kennismanagement' concreet gemaakt. Door via haar Kennisbank alle kennis en kennisdragers met elkaar te verbinden, kan de redactie een wetswijziging niet alleen direct doorvoeren in de teksten van de Productencatalogus, maar ook van de KCC-scripts, de VAC's, haar klantvragen en de Wizards. Dit maakt het redactiewerk efficiënt, maar ook heel betrouwbaar.