Impactive Kennisbank: Koppelingen & Standaarden

In de ongekend uitgebreide en altijd actuele Impactive Kennisbank vindt u - letterlijk! - alles wat u wilt of moet weten over de complete overheidsdienstverlening. U kunt de Kennisbank inzetten via alle kanalen, waaronder klantcontactcentrum (KCC), website, balie, telefoon, e-mail, post, chat en twitter. De Kennisbank - dé informatiebron voor al uw dienstverlening - ontsluit alle relevante informatie door middel van onder andere de Koppelingen & Standaarden.
 
 

 DemoBrochureAfspraak maken

 

Koppelingen & Standaarden 

De producten van de Impactive kennisbank staan midden in de dienstverlening en zijn aan alle denkbare bronnen en toepassingen te koppelen. Of het nu gaat om het ophalen van gegevens uit databases, mid-offices, gegevensmagazijnen, zakenmagazijnen, webservices of om koppelingen met DigiD, het uitwisselen van StUF- en andere XML-berichten: Impactive is er klaar voor! Ook biedt Impactive zelf webservices die andere toepassingen kunnen aanroepen. Impactive heeft deze koppelingen met talloze systemen al gerealiseerd. Het aantal partners waarmee Impactive koppelt groeit continu.

De belangrijkste koppelingen & standaarden binnen de Impactive Kennisbank zijn:

Samenwerkende catalogi
Impactive heeft in 2004 aan de wieg gestaan van de Samenwerkende Catalogi: het uitwisselen van de inhoudsopgave van productencatalogi van andere overheidslagen. Zo is op elke overheidswebsite de complete dienstverlening van het Rijk, de provincie, de waterschappen en de gemeente beschikbaar. Met gerichte verwijzingen komt een inwoner of bedrijf bij de webpagina over het product van de verantwoordelijke overheid. Zo komt een klant nooit bij het verkeerde loket. Bovendien is elke gemeente in het kader van het NUP verplicht deze overheidsbrede informatie aan te bieden.

Regelhulp
Impactive verzorgt graag de koppeling van uw website met regelhulp

Zaaktypencatalogus
De Impactive Kennisbank ondersteunt het werken met uw zaaktypencatalogus.

Overheid.nl Web Metadata Standaard (OWMS)
Impactive conformeert zich waar mogelijk aan de Overheid.nl Web Metadata Standaard. Deze standaard definieert hoe men alle webuitingen van de overheid van metadata moet voorzien. De inhoud van de standaard is echter voor klanten van de overheid niet direct zinvol. Het is meer bedoeld voor beheer en archief vanuit de overheid dan voor de directe externe dienstverlening. Wellicht dat de OWMS in de toekomst meer gaat betekenen voor de publieke dienstverlening. Impactive denkt daar graag over mee.

Overige koppelingen

  • Postcodeservice: op basis van postcode huisnummer alle adresgegevens verzamelen.
  • Routeservice: de kortste route van A naar B met auto of fiets.
  • Openbaar vervoer informatie van 9292.
  • Ondernemingsdossier koppeling.
  • Diverse XML in- en output opties, waaronder StuF.
  • Diverse Soap webservices (in/uit).
  • Interface integratie via onze webcontainer.

Standaarden versus innovatie
Impactive gelooft in standaarden en zal daar enthousiast aan meewerken. Zonder standaarden geen samenhang. Tegelijkertijd betekent een standaard ook een bevriezing van de werkelijkheid op een bepaald moment. Dat kan innovatie in de weg staan. Impactive is continu op zoek naar het evenwicht tussen beide aspecten.

 

 DemoBrochureAfspraak maken


 

De voordelen op een rij

U bent altijd actueel
U werkt snel en klantgericht
U levert maatwerk

U werkt efficiënt en effectief

U werkt binnen de begroting
 
 

Vragen? Wij bellen u!

Organisatie:*
Aanhef:
Voornaam:
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Telefoon:*